Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovenská študentka zmeškala električku, druhýkrát sa narodila
Zdielať na

Slovenská študentka zmeškala električku, druhýkrát sa narodila

PRAHA / V Prahe priamo v centre mesta vybuchol plyn. Časť historickej budovy sa zrútila a pár minút po výbuchu vznikli obavy, že by mohlo ísť o teroristický útok.

Na mieste bolo v čase výbuchu množstvo ľudí. Ich výpovede sú mrazivé. Ľudia, ktorí bývajú v tesnej blízkosti domu číslo 5 vôbec netušili, čo majú robiť. Evakuovali 230 ľudí. V narastajúcej panike sa ťažko orientovali aj zahraniční turisti vrátane Slovákov.

Do redakcie sa nám ozvala zúfalá matka, ktorá zistila, že jej dcéra sa dnes druhý krát narodila. Študuje totiž vo vedľajšej budove. V pondelok ráno cestou do školy zmeškala električku.

Zmeškala električku, našťastie

To ju zachránilo. Na miesto výbuchu ale prišla tesne po ňom. S hrôzou v hlase popisuje obraz hrôzy, ktorý sa jej naskytol. "V podstate so mnou, jak som tam ja prišla, tak so mnou prišli prvé policajné autá. A začali postupne prichádzať ďalšie sanitky aj hasiči," opisuje situáciu Slovenska žijúca v Prahe Andrea Pitoňáková.

Andrea: Ešte 20 minút som sa spamätávala

Ľudia stáli po skupinkách a pomáhali zraneným. Po 15-ich minútach začali všetkých vyháňať. ešte ani vtedy si Andrea neuvedomovala, že mohla byť priamo v epicentre výbuchu. "Ja sa doteraz klepem, keď vám to rozprávam, tak sa hrozne klepem...Ešte dvadsať minút potom som sa  spamätávala," dodáva Andrea.

Svedkov otrasenej udalosti je mnoho. Obrovská tlaková vlna na chvíľu paralyzovala celú ulicu. "Policajti ma nepustili ďalej, všade už lietali helikoptéry nad domami. A od tej doby tu stojím a nikto mi nepovie, kedy sa dostanem domov," hovorí jeden z obyvateľov ulice.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy