Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pred kanceláriou talianského premiéra sa strieľalo
Zdielať na

Pred kanceláriou talianského premiéra sa strieľalo

RÍM / Pred kanceláriou talianského premiéra sa strieľalo, podľa talianskej televízie sú na mieste zranení. Ku streľbe došlo v dobe, kedy kabinet skladal prísahu.

Streľba počas prísahy

Pred sídlom talianskej vlády sa v nedeľu strieľalo, zranení boli dvaja policajti, jeden z nich ťažko. Strelec bol zatknutý. Informovali o tom talianské médiá. K incidentu došlo vo chvíli, kedy v prezidentskom paláci skladala prísahu nová vláda premiéra Enrika Lettu. Na námestí pred palácom Chigi v centre Ríma v tej dobe boli stovky ľudí a vypukla panika.

Podľa svedkov útočník vypálil z pištole päť alebo šesť rán. Potom  sa strhla prestrelka, do ktorej sa zapojili policajti. Jedného z nich zasiahla guľka do nohy, druhého do krku. Ani jeden ale nie je v ohrození života. Podľa serveru listu La Repubblica je zranený i páchateľ.

Bol zrejme psychicky narušený

Polícia zatiaľ nezverejnila žiadne bližšie informácie. O motívoch strelca nie je nič známe a nie je ani jasné, či mal čin nejakú súvislosť s nástupom novej vlády. Agentúra ANSA špekuluje, že mohlo ísť o psychicky narušeného muža.

Nová talianska vláda premiéra Enrika Lettu zložila prísahu do rúk prezidenta Giorgia Napolitana. 21-členný kabinet veľkej koalície vznikol po dvoch mesiacoch od nerozhodných februárových volieb. Chýba v ňom ako expremiér Silvio Berlusconi, tak odstupujúci vodca ľavice Pier Luigi Bersani.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy