Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na pozemku mu zastrelili psa. V bezpečí nebol ale nik
Zdielať na

Na pozemku mu zastrelili psa. V bezpečí nebol ale nik

MALÉ LEVÁRE / Ani na vlastnej záhrade pred rodinným domom nemusíte byť v bezpečí. V pokojnej dedinke Malé Leváre na Záhorí útočil zatiaľ neznámy strelec. Jedného psa zranil, druhý bol na mieste mŕtvy.

Páchateľ strieľal s malým projektilom

Zviera uhynulo priamo pod pod oknom, ktoré osvetľuje obývaciu izbu. Zverolekár následne potvrdil, že príčinou úmrtia je strelné poranenie z malorážnej zbrane. "To bolo okamžité vyliate krvi. Jednoducho tam ona nemala šancu," potvrdil majiteľ domu. 

Páchateľ strieľal s maličkým projektilom, ktorý dokáže zabíjať rýchlo. Ale nie presne. Smer strely dokáže odchýliť aj steblo trávy. Použiť takúto zbraň tak blízko rodinného domu, bolo teda obrovským hazardom.

"Nastala tu smrť zbraňou na mojom vlastnom pozemku," vraví majiteľ pozemku. Majiteľ pozemku je bezradný. Právnici mu nedávajú veľkú nádej. Aj keď sa tu strieľalo ostrými, skapal iba pes. A tak sa tu v podstate nič nestalo.

Jeden pes uhynul, ďalší sa zranil

"Vecou sa polícia zaoberá, v súčasnosti vykonáva objasňovanie priestupku proti majetku," potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Najvyššia pokuta, ktorá hrozí takémuto človeku, je do 100 eur," hovorí ďalej majiteľ. Spoločenské zvieratá sú stále iba veci a bez papierov pôvodu nemajú ani hodnotu granúl, ktorými ich kŕmia.

Nami oslovení právnici však tvrdia, že pokojne mohlo dôjsť aj ku spáchaniu trestného činu. Dokazovanie viny však bude ťažké. V okolí sa denne pohybujú desiatky legálnych poľovníkov aj pytliakov. Jediný priamy dôkaz je guľka v tele zvieraťa. Veterinárovi sa ju v nedeľu nájsť nepodarilo. V pondelok preto pomáhal aj detektor kovov.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy