Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Atentátnik z Bostonu odpovedá vyšetrovateľom písomne
Zdielať na

Atentátnik z Bostonu odpovedá vyšetrovateľom písomne

BOSTON / Džochar Carnajev zadržaný pre podozrenie zo spáchania atentátu v cieli maratónu v Bostone, je údajne pri vedomí a na lôžku na jednotke intenzívnej starostlivosti odpovedá na otázky vyšetrovateľov písomne. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na weby ABC a NBC.

Zranenia si možno spôsobil sám

Džochar Carnajev bol zasiahnutý strelou do úst, ktorá vyšla vzadu na krku. Má tiež strelnú ránu na nohe, upresnil v nedeľnej relácii stanice CBS 60 minút bostonský policajný dôstojník Ed Davis.

Vyšetrovatelia FBI sa podľa agentúry DPA domnievajú, že si strelné zranenia na krku mohol spôsobiť sám pri pokuse vziať si život. Žiadny z bratov nemal povolenie k držaniu zbrane.

Brat zomrel počas prestrelky

Policajti útočníka chytili po rozsiahlej pátracej akcii v noci na sobotu. Podľa lekárov stratil veľa krvi. Polícia ho obkľúčila na bostonskom predmestí Watertown.

19-ročný Džochar je podozrivý z útoku pri bostonskom maratóne spolu so svojím o sedem rokov starším bratom Tamerlanom, ktorý je mŕtvy. Bratia sú čečenského pôvodu. Tamerlan bol zabitý v prestrelke s políciou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy