Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Útočník z Bostonu zatiaľ mlčí, jeho zranenia sú vážne
Zdielať na

Útočník z Bostonu zatiaľ mlčí, jeho zranenia sú vážne

BOSTON / Americké a ruské tajné služby pátrajú po detailoch zo života čečenských bratov Carnajevových. Práve oni majú byť zodpovední za krvavý útok v Bostone. V sobotu sa na obranu týchto mužov postavila ich matka. Neverí obvineniam, že jej synovia sú páchateľmi a tvrdí, že celé je to výmysel zo strany FBI.

Matka obvineniam neverí

"Ako matka týchto chlapcov, som si istá, stopercentne presvedčená, že je to podvod. Moji dvaja synovia sú nevinní a nič z toho, čo sa o nich hovorí, nie je pravda. Môj mladší syn Džochar vyrastal v Amerike, o terorizme sme sa doma vôbec nerozprávali," vraví matka údajných teroristov Zubeidat Carnajeva.

"Viem, že môjho staršieho syna sledovali, vedeli kam chodí, aké internetové stránky navštevuje, jednoducho všetko... Oni sa mi o všetkom zdôverovali. Neverím tomu, že majú na svedomí teroristický čin," dodáva Zubeidat Carnajeva.

"Niekto ich naviedol. Neviem, kto presne to urobil, ale niekto určite a zbabelci, zastrelili chlapca," prikláňa sa na jej stranu aj otec Anzor Carnajev. "Zahanbili celú našu rodinu, Carnajevovú rodinu a na celú čečenskú komunitu," hovorí strýko Ruslan Carni.

Džochara vypočúvať nemôžu

Polícia dolapila Džochara Carnajeva, ktorý je podozrivý zo spáchania teroristického činu v Bostone spolu so svojím starším bratom Tamerlanom, v noci na sobotu. Tamerlan už nie je medzi živými. Stav mladšieho z údajných útočníkov je stabilizovaný, ale vážny. Vypočúvať ho zatiaľ nemôžu.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy