Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Teroristický útok v Bostone. Takto to vidí Chára a spol.
Zdielať na

Teroristický útok v Bostone. Takto to vidí Chára a spol.

BOSTON / Bombové útoky na bostonskom maratóne ochromili nielen samotné mesto, ale zasiahli aj do sveta športu. Všetky zápasy a podujatia boli zrušené.

Sú dôležitejšie veci ako hokej

Krvavý teroristický útok v Bostonu doslova paralyzoval tunajší športový svet. Napríklad hokejistom Bostonu. Zdenovi Chárovi, Jágrovi odložili 2 zápasy kvôli bezpečnosti.

"My to chápeme, v živote sú dôležitejšie veci než hokej, bolo to ako v počítačovej hre, mesto duchov," povedal hokejista David Krejči. "Bola to veľká tragédia pre celé mesto," dodal Zdeno Chára.

Arény pripomínajú pevnosti

Boston ale nie je len hokej, slávni basebalisti Red Sox alebo basketbalisti Celtics na tom boli podobne, tribúny zívali prázdnotou, zápasy sa nehrali. "Zápasy museli byť odložené kvôli pocte obetiam, chápeme to," vyhlásili fanúšikovia.

Všetci športovci ale chceli hrať. A tak zadržanie údajných útočníkov bola tá najlepšia správa. Šport sa začína do Bostonu vracať, aj keď veľmi pomaly. Arény ale pripomínajú opevnené pevnosti. V sobotu pri Garden aréne stáli jednotky swat a armáda. "My sa nebojíme," hovoria fanúšikovia.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy