Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Japonsko namierilo rakety na Severnú Kóreu
Zdielať na

Japonsko namierilo rakety na Severnú Kóreu

TOKIO / Japonská armáda rozmiestnila v samotnom centre Tokia obranné strely Patriot, ktoré majú chrániť mesto pred prípadným útokom rakiet z komunistickej Severnej Kórey. Podľa agentúry AFP to oznámilo v utorok japonské ministerstvo obrany.

Zostreľte akúkoľvek raketu z KĽDR

Dve odpaľovacie rampy s Patriotmi boli rozmiestnené v srdci hlavného mesta nad ránom a ďalšie rakety budú stáť tiež na dvoch ďalších strategických miestach v oblasti Tokia. Patrioty budú pripravené taktiež na juhojaponskom ostrove Okinawa, kde je veľká americká vojenská základňa.

V pohotovosti sú rovnako v Japonskom mori, ktoré delí Severnú Kóreu od japonských ostrovov, vojnové lode vybavené protiraketovým obranným systémom Aegis. Tie dostali rozkaz zostreliť akúkoľvek raketu odpálenú v KĽDR, ktorá by mierila na Japonsko.

Napätie rastie zo dňa na deň

V oblasti vládne v posledných týždňoch napätie kvôli zvýšenej činnosti severokórejských ozbrojených síl podporených hlasnou vládnou propagandou. Začiatkom minulého týždňa KĽDR prichystala na pohyblivých odpaľovacích rampách dve rakety stredného doletu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy