Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž (37) sa prepadol pod zem. V podlahe vznikol kráter
Zdielať na

Muž (37) sa prepadol pod zem. V podlahe vznikol kráter

SEFFNER / Mestečko Seffner na Floride už druhý deň žije pátraním po 37-ročnom mužovi. Jeff Bush pritom nikdy neodišiel zo svojho domu. Zmizol, keď sa pod ním prepadla zem. Kráter s povrchovým priemerom desať metrov sa podľa agentúry AP vytvoril priamo pod jeho spálňou.

V spálni sa prepadla podlaha

Jeffov brat Jeremy sa vo štvrtok miestneho času práve chystal do postele, keď započul hluk a vzápätí hlas svojho brata volajúceho o pomoc. Na mieste, kde bola predtým podlaha, uvidel šokovaný Jeremy iba kráter, ktorý "vcucol" podlahu a s ňou aj Jeffove veci z izby. 

Jeffa už však nenašiel. "Podlaha sa stále ešte prepadala a hlina sa zosúvala dole, ale mňa to nezaujímalo. Chcel som zachrániť brata," popísal okamihy hrôzy Jeremy. Nakoniec sa aj sám prepadol, zachránil ho miestny šerif.

Kráter sa stále zväčšuje

Experti zatiaľ ešte nestanovili, čo bolo príčinou nešťastia. Podobné prepady zeme spôsobuje voda či chemické procesy v pôde a horninách pod povrchom.

Geológovia určili, že priemer kráteru sa smerom do hĺbky zväčšuje, z 10 metrov na povrchu až do 30 hlbšie pod ním. Záchranári spustili do kráteru sondy, ale žiadne známy života neobjavili. Ľudí zo susedných domov evakuovali. Šanca na objavenie živého Jeffa Busha je podľa miestnych úradov veľmi malá.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy