Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Berlusconi mal podplatiť senátora a vyvolať predčasné voľby
Zdielať na

Berlusconi mal podplatiť senátora a vyvolať predčasné voľby

RÍM / Taliansky premiér Silvio Berlusconi je opäť predmetom vyšetrovania prokuratúry, ktoré ho podozrieva z podplatenia jedného zo senátorov v roku 2006. Informujú o tom talianske médiá.

Tri milióny eur za pripojenie k opozícii

Podľa tvrdení, ktoré vyšetruje neapolská prokuratúra, mal Belrusconi zaplatiť tri milióny eur za jeho pripojenie sa k vtedajšej opozícii, čo v konečnom dôsledku viedlo k pádu krehkej vlády vtedajšieho premiéra Romana Prodiho. Následné predčasné parlamentné voľby vyhrala Berlusconiho strana.

Rok vo väzení za krátenie daní

Kontroverzný Talian čelí viacerým procesom, najmä pre daňové zločiny a korupciu, no aj pre sex s neplnoletou a zneužitie právomocí. Minulý rok ho milánsky sud poslal na rok do väzenia za krátenie daní.

To mu však nebránilo opätovne kandidovať vo februárových parlamentných voľbách a spôsobiť, že tretia najväčšia ekonomika eurozóny sa ocitla v politickom pate. Berlusconi naposledy sedel v premiérskom kresle v novembri 2011, keď pod tlakom zlej ekonomickej situácie a škandálov odstúpil. Kontroverzný politik patrí medzi najbohatších Európanov.

Počas víkendových parlamentných volieb zaútočili na Silvia Berlusconiho nahé protestantky. Pozrite si video.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy