Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Český lekár (54) znásilňoval asistentky. 14-ročný trest odmieta
Zdielať na

Český lekár (54) znásilňoval asistentky. 14-ročný trest odmieta

PRAHA / Český lekár Jaroslav Barták, prezývaný tiež "doktor prasa", si v Prahe vypočul rozsudok. Bol obvinený a následne obžalovaný zo zneužitia a znásilnenia svojich asistentiek. Na služobných cestách ich totiž nútil k sexu a pokiaľ neboli povoľné, začal byť agresívny a snažil sa ich nadrogovať. Jednej z nich dokonca odobral pas! Lekár odchádzal so 14-ročným trestom...

Pohŕdavý úsmev Bartáka

Lekár do poslednej chvíle neveril, že súdne jednanie dopadne práve takto. Nesúhlasil ani s výrokom o svojej vine, ani o výške trestu, ani so stotisíckami korún odškodným, ktoré mal poškodeným dievčatám zaplatiť. Na súd prišiel v stredu so sebavedomím a pohŕdavým úsmevom na tvári, ktorý mu nezamrzol ani po výpočte, čoho všetkého sa dopustil. Hrozilo mu až 17 rokov za mrežami.

Znásilňoval ich v zahraničí

Celkovo osem závažných trestných činov, najzávažnejšie asi znásilnenie 6 žien, sexuálny nátlak, vydieranie a ublíženie na zdraví. Tohto všetkého sa mal dopustiť na svojich asistentkách, ktoré brával do exotických destinácií a na hotelových izbách im ubližoval. Jednej z nich dokonca odobral cestovný pas a zachraňovať ju musel český veľvyslanec na Filipínach.

"Obvinený som zo skutkov, ktoré sa nikdy nestali," reagoval Barták na súde. Sudca však napokon svedectvu 11 poškodených žien uveril. V súdnej sieni panovala napätá atmosféra, jedna z prísediacich sudkýň sa dokonca zrútila k zemi a museli jej volať záchranárov. Napokon však odznel rozsudok. Lekár dostal 14 rokov. Okamžite sa však odvolal.

Téme sa venuje reportér David Mimra. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy