Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nenásytný podnikateľ si nechal ušiť košeľu zo zlata!
Zdielať na

Nenásytný podnikateľ si nechal ušiť košeľu zo zlata!

Vášnivo miluje zlato. No mať ho v podobe prstienkov, retiazok a reťazí mu už zrejme nestačilo. A tak si indický podnikateľ nechal ušiť zo zlata rovno celú košeľu! Váži 3,3 kilogramov a 15 zlatníkov na nej pracovalo 15 dní...

Košeľa zo zlata

"Zlato je moja vášeň už od mladosti. Vždy som ho nosil v podobe šperkov, nech už to boli náramky, prstene, retiazky... Viem, že nie som najlepšie vyzerajúci muž na svete, ale - ktorá žena by sa za mnou neobzrela," povedal pre agentúru AFP 42-ročný indický podnikateľ Datta Phuge.

Košeľa je pokrytá kúskami 22-karátového zlata - potrebných ich bolo celkovo 14 000. Phugeho toto 3,3-kilogramové oblečenie vyšlo na 12,7 milióna rupií, čo je v prepočte do 180 tisíc eur.

Najviac zlata putovalo do Indie

Podľa austrálskych médií vlastní Phuge finančnú spoločnosť a svoju milovanú košeľu na seba oblieka len na mimoriadne príležitosti. Inak ju má doma dobre uzamknutú.

V Indii sa predáva najviac zlata na svete. Niektorým ľuďom v poľnohospodárskych oblastiach, kde nie je príliš veľa bánk, slúžia šperky a zlatú prúty ako ochrana pred infláciou. V roku 2011 si podľa neziskového združenia popredných svetových spoločností pre ťažbu zlata World Gold Council Indovia kúpili celkovo 933,4 ton tohto kovu...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

news.aufeminin.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy