Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lupič zo zlatníctva žil s guľkou v tele dva týždne
Zdielať na

Lupič zo zlatníctva žil s guľkou v tele dva týždne

V rukách polície skončili traja páchatelia, ktorí v polovici novembra prepadli zlatníctvo vo Zvolene. Mužov prekvapil pohotový zlatník, ktorý sa bránil a vystrelil na nich zo svojej zbrane. Jednému z nich uviazol projektil v tele a to ho aj usvedčilo.

Postrelený lupič skončil v nemocnici

V centre Zvolena došlo k ozbrojenej lúpeži. Jedného z lupičov predviedli v utorok s obviazaným ramenom. V tele mal stále guľku po streľbe v zlatníctve. Doma takto ležal 15 dní, do nemocnice sa bál ísť, mal strach z odhalenia.

"Traja z obvinených, ktorých už sudca okresného súdu vzal do vyšetrovacej väzby, boli v minulosti viackrát súdne trestaní pre majetkovú násilnú a drogovú trestnú činnosť," povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Policajti ho preto eskortovali do nemocnice v Trenčíne, kde mu v utorok pri operácii z tela vyoperovali guľku a ošetrili zlomené rameno. S komplicmi prekvapil zlatníka priamo v jeho dielni. Muži však nepočítali s tým, že sa zlatník bude brániť. Po štyroch výstreloch ušli.

Polícia pátra ešte po jednom páchateľovi

Polícia stále nemá v rukách najmladšieho z páchateľov. Dvadsaťpäťročný Marek z Horných Pršian je stále na úteku. Polícia preto zverejnila aj jeho fotografiu. Pri domových prehliadkach našli oblečenie, ktoré mali páchatelia na sebe v čase prepadu, ukradnuté zlato za dvanásťtisíc eur sa ale nájsť nepodarilo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy