Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vražda pre 150 €? Študenti plánovali zabiť podnikateľa (43)
Zdielať na

Vražda pre 150 €? Študenti plánovali zabiť podnikateľa (43)

V rukách polície skončili štyria školáci vo veku 16 až 19 rokov zo Zvolena. Vraj plánovali vraždu 43-ročného podnikateľa. Chceli ho obrať o peniaze a telo údajne spáliť. Polícia ich istý čas sledovala. Našťastie sa o ich vražednom pláne dozvedela skôr, ako ho stihli zrealizovať. Dvaja mladíci sú už vo väzbe.

Motívom vraždy mali byť peniaze

Štyria mladíci mali údajne všetko do najmenších detailov premyslené. Najmenej dvaja z nich boli pritom iba v prvom ročníku. Najstarším bol 19-ročný žiak jedného zo zvolenských gymnázií, ktorý mal tesne pred maturitou.

Dvaja z obvinených študentov navštevovali zvolenskú priemyslovku. Vedenie školy však nechcelo nič komentovať. "Nevieme nič, ďakujeme," povedal na kameru.

Motívom vraždy 43-ročného Róberta mali byť peniaze. Podľa jednej z verzií mal údajne jednému z chlapcov dlhovať 150 eur. Mali pripravený plán, ako ho vylákať za Zvolen a tu ho dobiť železnými tyčami.

Chýbala im zbraň, ktorú sa pokúšali zohnať. O ich pláne malo podľa našich informácií vedieť okolo desať ľudí. Jeden z nich však všetko oznámil polícii. Tá potom chlapcov monitorovala.

Policajti mladíkov monitorovali

"Sudca vzal do väzby dvoch obvinených. Dôvodom z väzby bola možná obava z pokračovania trestnej činnosti. Ďalších dvoch obvinených sudca do väzby nevzal, ale uložil im obmedzenia," hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Podľa ďalšej z verzií chceli obvinení študenti získať peniaze, zlaté retiazky aj auto obete, s ktorou sa všetci štyria poznali. Policajti ich podľa našich informácií zadržali priamo na tomto mieste, kde sa na útok pripravovali. Pred prekvapených útočníkov však už z auta obete vystúpil policajt.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy