Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dom hrôzy vo Walese. Slováci sa pohádali, jeden mŕtvy
Zdielať na

Dom hrôzy vo Walese. Slováci sa pohádali, jeden mŕtvy

Tiché waleské mestečko Bala, 3 500 obyvateľov, typická príroda, kopce a ovce. Tak presne v takomto idylickom prostredí sa na začiatku novembra odohrala vražda. Na prvom poschodí mal 10. novembra Slovák zabiť svojho krajana. Pozrite si spoveď priateľky obete...

Ľubica s Braňom Gulom tvorila pár viac ako dva roky. Bola pri tom, keď sa Braňo pohádal s Júliusom Hečkom. Obaja boli pripití. "...Chytil ma za vlasy, ja som začala kričať," spomína Ľubica.

Krv na stenách, musel to byť masaker

Ľubica utekala pre pomoc na políciu, ktorá sídli v rovnakej budove ako záchranka. Nikoho však nezohnala. Keď sa vrátila domov vedela, že je zle. "Z baráku to bolo vidno. Boli stopy z kuchyne von," dodáva Ľubica. Do kuchyne sa ani neodvážila vojsť. Zavolala priateľa sestry, ktorý zalarmoval políciu. "Keď bola krv na stenách, na podlahe bola sama krv. On mal rozmlátenú hlavu, tak to musel byť masaker," hovorí Vladislav Stankovič.

Telo už spopolnili

"Asi bol proste dobitý päsťami. To som bola v takom stave, šok, stres, neviem," hovorí Ľubica. Miestna polícia tvrdí, že znetvorené telo Branislava Gulu vlastnými rukami vraha vypovedá o obzvlášť brutálnej vražde. Telo mŕtveho Slováka už bolo spopolnené.

"My sme ich informovali, koľko by stál prevoz ostatkov. Oni skúšajú ešte vlastný spôsob, ktorý by bol pre nich možno prijateľnejší," hovorí veľvyslanec Slovenska vo Veľkej Británii Miroslav Wlachovský. Polícia tento prípad stále vyšetruje. Žiada svedkov, najmä zo slovenskej komunity, aby jej pomohli. V súvislosti s touto vraždou miestni policajti zatkli ďalších štyroch ľudí, ale prepustila ich na kauciu. Priznanie Júliusa Hečka k tejto brutálnej vražde tak zrejme stále nemá.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy