Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Brutálne znásilnenie a vražda Moniky (†34). Mladík sa priznal...
Zdielať na

Brutálne znásilnenie a vražda Moniky (†34). Mladík sa priznal...

Okresný súd v Prešove potvrdil dohodu o vine a treste v prípade mladého muža, ktorý brutálne zavraždil 36-ročnú mamičku - Moniku zo Sniny. Našli ju bez známok života v šachte pod schodmi bytovky, v ktorej bývala. Tu ju muž znásilnil a na smrť dobil. Ešte pár dní po vražde sa pritom pokojne prechádzal v košickom nákupnom centre. Viac informácií má reportér Vlado Jurek...

Vyhliadol si ju na diskotéke

Mladú ženu a mamičku 13-ročného dievčatka si ešte v máji obžalovaný 25-ročný Ján údajne vyhliadol ešte na diskotéke. Následne sa schoval do paneláku, kde bývala. Ešte vo vchode ju znásilnil a potom surovým spôsobom jej rozbil hlavu. Zohavené telo ženy našli až jej susedia v šachte pod schodmi, všade vôkol nej boli mláky krvi.

Zdesení obyvatelia ešte v živote nevideli niečo takéto. "On jej spôsobil takú hrôzu, tak ju dosúkal, dokaličil. Veď to aj na zviera je veľa... Ja skrátka na to nezabudnem, furt ju čakám, kedy otvorí dvere. Brala ma ako mamu. Teta, ľúbim vás ako svoju mamu," komentuje teraz už bývalá Monikina susedka, ktorá sa z vraždy stále nevie spamätať.

Vchod následne uzavreli desiatky policajtov a kriminalistov. Pitva potvrdila, že Monika zomrela násilnou smrťou. Ukázala, že mala dokonca prasknutú lebku.

Uzavrel dohodu o vine a treste

Mladíka zo Sniny chytili na základe pátrania v jednom z košických nákupných centier. K vražde sa priznal a podľa informácií hovorcu Krajskej prokuratúry v Prešove Mariána Spišáka uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

Na súd prišiel v eskorte a bez slova. Podľa uzavretej dohody dostal 18 rokov podmienečne. Súd v utorok definitívne rozhodol a dohodu potvrdil. Pritom po odpykaní trestu mu ešte nariadil trojročný ochranný dohľad.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy