Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Smrtiaca lavína! Prekvapila rodinu, zabila dvoch synov (†7, †14)
Zdielať na

Smrtiaca lavína! Prekvapila rodinu, zabila dvoch synov (†7, †14)

Rodinný výlet do hôr sa skončil tragicky. Otec, mama a ich tri deti si chceli oddýchnuť na snežných skútroch. Prekvapila ich však padajúca lavína, ktorá zavalila dve z detí....

Deti len odbehli...

Hory v americkom Utahu sa stali jednej rodine osudnými. Jason Sweat so svojou ženou, dvoma synmi a dcérkou sa chceli len zabaviť na snežných skútroch. Keď si dali pauzu, 14-ročný Coleman a 7-ročný Trevan odbehli. Vtedy ich zachytila padajúca lavína a uväznila ich v tonách snehu.

"Moja dcéra povedala: ´Ocko, Coleman sa mohol odtiaľ dostať, ale išiel zachraňovať svojho malého bračeka. Bolo to presne, ako opísala moja dcéra. Starší Coleman chránil mladšieho Trevana a držal ho v objatí," popísal zronený otec.

Rodičia ich vyhrabali po hodine a pol

Jason so ženou začali okamžite hrabať v snehu, aby chlapcov vyslobodili z mrazivého objatia smrti. Keď ich po hodine a pol našli, bolo už neskoro. Prišli o oboch synov.

Prežiť tieto strašné chvíle mu pomáha jedine viera, že proti tomu nemohol nič urobiť a v duchu im ďakuje za každú jednu chvíľu, ktorú mohol stráviť po ich boku. "Som hlboko presvedčený, že Najvyšší si jednoducho prišiel pre mojich synov. Skrátka ich k sebe povolal a vôbec nezáležalo na tom, čo sme v ten deň robili. Proste prišiel ich čas ísť a my sa s tým musíme vyrovnať..."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy