Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Mŕtvi na oslave, mŕtva rodina! V Poľsku zrejme zabíjal alkohol z Česka
Zdielať na

Mŕtvi na oslave, mŕtva rodina! V Poľsku zrejme zabíjal alkohol z Česka

Len v priebehu niekoľkých dní hlási Poľsko najmenej 10 mŕtvych, ktorí sa podľa polície mali otráviť metanolom. Nemocnice pritom hospitalizovali niekoľko ďalších otrávených. Úmrtia spojená s konzumáciou falošného alkoholu stále vyšetruje. Nevedia, odkiaľ fľaše pochádzali. Najtragickejšie skončili účastníci vianočného večierku aj rodina pri českých hraniciach...

Tragédia na vianočnej oslave

V meste Stargard na severe Poľska tragicky skončil vianočný večierok. Zatiaľ tu zomrelo 5 ľudí a polícia už potvrdila, že sa otrávili metanolom. Pochybný alkohol zrejme nakúpili na miestnom trhu. Metylalkohol si vyžiadal dvoch mŕtvych aj v meste Hnezdno na západe Poľska.

V obci Golkowice len niekoľko kilometrov od hraníc s Českom zomrela trojčlenná rodina. V utorok sa polícia dozvedela o smrti 57-ročnej ženy, o dva dni neskôr zomreli aj jej 79-ročná matka a jej 52-ročný syn. Vyšetrovatelia vychádzajú z toho, že túto trojicu zabil zrejme jedovatý alkohol, ale zatiaľ to nepotvrdili. "Úplnú istotu o príčine smrti budeme mať až po pitve," informovala poľské médiá hovorkyňa polície Magdaléna Wijaová.

Alkohol s českými etiketami?

Poľské rádio RMF uviedlo, že v dome v Golkowiciach sa našla asi stovka fliaš s alkoholom a niektoré mali aj české etikety. Boli medzi nimi aj tie, pred ktorých konzumáciou tento rok už české úrady v spojitosti s podozrením na obsah metanolu varovali.

Poľskí policajti o spoluprácu požiadali aj kolegov z Česka. Bližšie podrobnosti k tomu, či bol alkohol vraždiaci v Poľsku skutočne z Česka, odmietli českí policajti komentovať.

Zomrel Slovák na otravu metanolom?

Séria otráv metylalkoholom v Českej republike si v septembri a októbri vyžiadala cez 30 mŕtvych. Polícia tu určila dvoch hlavných vinníkov celej kauzy, ktorí dali do predaja jedovatú zmes alkoholu a metylalkoholu. Podľa našich informácií zomrel na istej oslave v Česku aj 38-ročný Slovák po požití alkoholu. Či aj v jeho prípade ale zohral úlohu jedovatý metylalkohol, ukáže až pitva...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy