Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ďalšie skupinové znásilnenie! Tínedžerka (†17) spáchala samovraždu
Zdielať na

Ďalšie skupinové znásilnenie! Tínedžerka (†17) spáchala samovraždu

Najskôr ju znásilnili niekoľkí muži a potom sa odmietnutia dočkala aj u policajtov. Jeden z nich jej dokonca navrhol, aby miesto oznámenia a vyšetrovania si jedného z násilníkov vzala za manžela! Dievča to nevydržalo a požilo jed...

Policajti ju odmietali...

V Indii spáchalo samovraždu len 17-ročné dievča, ktoré sa stalo obeťou skupinového znásilnenia. Podľa informácií úradov tak spravila potom, ako sa ju vyšetrujúci policajt snažil presvedčiť, aby si vzala jedného z násilníkov. K znásilneniu došlo v polovici novembra počas slávností v meste Pandžáb. Dievča tlačilo na policajtov, aby prípad vyšetrili.

Tí však jej prípad nielen že nezaregistrovali, ale sa snažili od jej snahy odradiť. Vývoj prípadu však nastal až po samovražde dievčaťa. Požilo jed. Najprv bol prepustený policajt z oblasti, kde dievča znásilnenie nahlásila. Ďalší policajt bol postavený mimo služby. Prepustený bol policajný úradník zo susednej oblasti, ktorý dievča odmietol. Zatknutí boli dvaja muži zapletení do znásilnenia a žena, ktorá im mala pomôcť.

Študentka stále v kritickom stave

Mediálne známejší je však prípad 23-ročnej študentky medicíny. Znásilnil ju gang šiestich mužov priamo pred očami jej priateľa v idúcom autobuse. V Indii okamžite vypukla vlna protestov a nepokojov. Dievča bolo v kritickom stave prevezené do nemocnice v Singapure. V reakcii na jej prípad sľúbil indický premiér Mammóhan Singh opatrenia potrebné na ochranu žien v krajine.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

flickr.com/Maarit/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy