Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Omdlievanie, slzy, smiech. Volebná noc po americky
Zdielať na

Omdlievanie, slzy, smiech. Volebná noc po americky

Milióny priaznivcov Baracka Obamu sa radujú. V chicagskom McCormickovom centre vypukli búrlivé oslavy na volebnej párty znovuzvoleného šéfa Bieleho domu. Tomu sa totiž famózne podarilo obhájiť svoj úrad. Nadšenci dvíhajú ruky do vzduchu a o chvíľu sa celá sála roztancovala na soulové a rhythm&bluesové klasiky. Domovskému mestu prezidenta sa splnil sen. Obama má pred sebou ďalšie štyri roky prezidentovania...

Vypuklo peklo...

Veľmi dobrá nálada panovala v neútulnej hale McCormickovho centra celý večer. No rástla každým okamihom, kedy bolo jasnejšie, že by sa musel stať zázrak, aby Obamov republikánsky oponent a vyzývateľ Mitt Romney zvíťazil. Ľudia reagovali nadšeným jasotom a výskaním na každý ďalší a ďalší štát, ktorý súčasný prezident získal.

Keď Obama prelomil hranicu 270 voliteľov potrebnú na opätovný zisk úradu, prepuklo v McCormickovom centre peklo! Krik prezidentských priaznivcov neustával, nad ich hlavami sa objavili transparenty oslavujúce Obamovo víťazstvo, a podobizne súčasného aj budúceho prezidenta Spojených štátov.

Ďalšie štyri roky

"O-ba-ma, O-bama," ozývalo sa sálou. Na mnohých tvárach bolo cítiť dojatie a za chvíľu bolo počuť skandovanie sloganu amerických predvolebných kampaní: "Ďalšie štyri roky!"

Keď sa na obrích obrazovkách v sále objavil porazený Romney, ozval sa podráždený piskot. Ten vo vzdialenom Bostone uznal svoju porážku vo voľbách. Prítomní však nadšene vykrikovali v momente, ako porazený oponent zagratuloval Obamovi k víťazstvu. Pískanie sa ozvalo ešte vtedy, keď Romney spomenul svojho kandidáta na viceprezidenta Paula Ryana. Na konci prejavu fanúšikovia šéfa Bieleho domu odmenili republikána potleskom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy