Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pomsta novinárovi. Podpálili ho priamo počas rozhovoru
Zdielať na

Pomsta novinárovi. Podpálili ho priamo počas rozhovoru

Počas živého vysielania v rozhlase podpálili traja maskovaní muži novinára. Práve robil rozhovor o údajnej korupcii medzi colníkmi, keď do miestnosti vtrhli muži v maskách a jeden z nich ho polial benzínom.

Bojoval proti korupcii

Zatiaľ, čo jeden po miestnosti a aj na novinára rozlial benzín, druhý ho ihneď zapálil a tretí strieľal do vzduchu. Napriek tomu, že sa skúsený novinár Fernando Vidala začal ihneď brániť, utrpel rozsiahle popáleniny.

Páchatelia utiekli tak rýchlo, ako prišli. Bývalý starosta mesta Yacuiba sa vo svojom programe snažil bojovať  proti korupcii. Práve jeho správy zrejme niekoho nahnevali.

Novinár sa nevzdáva

"Ďakujem za solidaritu všetkým mojim priateľom, spolupracovníkom, kolegom a novinárom, ktorí pokračujú vo svojej práci a prinášajú dôkazy, pretože ľudia sú bez médií bezmocní," povedal podpálený novinár.

Bolívijskeho novinára, ktorý utrpel ťažké rozsiahle popáleniny, previezli do nemocnice v meste Santa Cruz a umiestnili ho na jednotku intenzívnej starostlivosti. "Pán Fernando Vidal utrpel popáleniny druhého stupňa a to  v oblasti tváre, rúk, brucha a hrudníka. V súčastnosti je však stabilizovaný," uviedol ošetrujúci lekár Walter Flores.

Podpaľači v rukách polície

Popáleniny podľa tamojších médií utrpel aj tajomník stanice. Zasiahnuté mal ľavé rameno, časť hrudníka a dolné končatiny. Policajtom sa v krátkom čase podozrivých mužov podarilo zadržať. Všetci traja sú údajne zločinci, čo bolo ale motívom ich konania zatiaľ neprezradili.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy