Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pomsta či výstraha? Starostovi Demänovskej doliny zhoreli autá
Zdielať na

Pomsta či výstraha? Starostovi Demänovskej doliny zhoreli autá

V Liptovskom Mikuláši v noci do tla zhoreli dve osobné autá. Obe patrili starostovi Demänovskej doliny. Podpaľač nebol zrejme žiadny amatér. Či išlo o pomstu, výstrahu, alebo vandalizmus už zisťuje polícia.

Oheň zničil tri autá

Požiar vypukol krátko po polnoci. Oheň úplne zničil dve osobné autá. Tretie, ktoré bolo zaparkované hneď vedľa nich, poškodila vysoká teplota. Väčšina obyvateľov bytoviek na ulici Jána Rumana v čase vypuknutia požiaru pokojne spala. Po polnoci sa začali medzi bytovkami ozývať výbuchy.

"Pri prvých výbuchoch som si myslel, že to deti hádžu nejaké petrady, pri zvuku plameňov som sa pozrel von oknom a uvidel som veľký oheň," spomína na osudnú noc jeden zo svedkov explózie.

Na prvý pohľad to vyzeralo, akoby si susedia urobili na dvore väčší oheň. Až neskôr sa dali v plameňoch rozoznať siluety horiacich áut. "Požiar sa nachádzal za bytovým domom, kde bol ťažký prístup, prúdy na hasenie preto museli byť ťahané z hlavnej cesty cez plot. Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné konanie neznámej osoby, pričom obe vozidlá boli podpálené," vyvsetlil zisťovateľ príčin požiaru Martin Horvát.

Podpaľač nebol amatér

Škoda, ktorú nočný požiar spôsobil, sa odhaduje na 70-tisíc eur. Jedno zo zničených áut si totiž jeho majiteľ kúpil len pred pár dňami. Toyota aj Honda patrili starostovi z Demänovskej doliny. Špekulovať o možnom páchateľovi, či podpaľačovom motíve, nateraz odmieta.

"Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi v prípade jeho odhalenia a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," vyvsvetlila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy