Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti v putách. Súrodenci vraj organizovane predávali zbrane
Zdielať na

Policajti v putách. Súrodenci vraj organizovane predávali zbrane

Prípad troch zatknutých bratov - policajtov z okresu Nové Mesto nad Váhom sa dostal na súd. Tí skončili v putách spolu s ďalšími štyrmi mužmi po tom, ako ich zatkli kukláči počas tajnej akcie prezidiálnych zložiek a inšpekcie ministra vnútra. Dôvodom malo byť obchodovanie so zbraňami.

Vraj nič nespravili

Pomsta, výmysel, bublina. Týmito slovami opisujú kauzu rodičia troch väznených bratov - policajtov. Tí mali spolu s ďalšími mužmi z okresu Nové Mesto nad Váhom tvoriť organizovanú skupinu obchodujúcu so zbraňami. Pri prehliadke u nich zaistili 81 strelných zbraní.

Spravodliví a poctiví

Traja súrodenci z Policajného zboru mali do vypuknutia aféry povesť spravodlivých a poctivých policajtov. No príslušníci Úradu boja proti organizovanej kriminalite a inšpekcie ministerstva vnútra u nich zaistili hotový arzenál zbraní, ktorých predajom si mali údajne privyrábať.

Rodičia troch bratov vsak hovoria o legálnej zbierke. "Zberali zbrane, však to išlo všetko cez expertízu," uviedla matka zatknutých policajtov. Podľa otca zbrane, ktoré synovia mali, boli v legálnej držbe a nemali nikdy nič bokom.

Do väzby iba policajti

Obvinených bolo sedem osôb, u šiestich z nich bol spracovaný návrh na vzatie do väzby. Tam však prekvapujúco skončili iba bratia - policajti. Ostatní s úsmevom odišli zo súdu. Údajne preto, ze sa rozhodli spolupracovať, kým súrodenci z Policajného zboru nie.

Vzhľadom na sťažnosti podané voči rozhodnutiu okresného sudcu sa prípadom bude najbližšie zaoberať krajský súd v Trenčíne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Policajné auto_nápis polícia_ilustračné foto_bytovka

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy