Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Postrelený policajt je už po operácii a mimo ohrozenia života
Zdielať na

Postrelený policajt je už po operácii a mimo ohrozenia života

Policajt, ktorého v piatok v Marcelovej dvoma výstrelmi zasiahol opitý vodič, žije a dokonca už vstal z postele v nemocnici. Jeho kolegovia zároveň mohli vypočuť dnes už triezveho páchateľa. A k prípadu sa vyjadril aj syn tohto strelca. Tvrdí, že mu policajti mali zobrať zbraň už v apríli, ale neurobili to!

Peter už vstal z postele

35-ročného policajta Petra guľka zasiahla do ramena a do chrbta. Otec malého syna, ktorý s manželkou čaká ďalšie dieťa, už vstal z nemocničnej postele. "Pacient absolvoval operačný zákrok, je mimo ohrozenia života," informovala hovorkyňa nemocnice v Komárne Marta Csergeová. 

Vyšetrovateľ z Komárna obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 57-ročného muža. Gašpar v piatok sadol po domácom popíjaní za volant, aby si pohľadal telefón, ktorý stratil. V zhruba 300 metrov vzdialenej krčme sa zdržal 15 minút, cestou domov ho zastavili policajti.

Zbraň mu mali vziať v apríli

"Občas sadol opitý do auta, ale len tu v dedine, ale to všetko kvôli tomu jeho nehodnému synovi, veľmi ho hneval," povedal jeden z občanov. Všetci v dedine sa zhodnú, že Gašpar bol pracovitý a mierny človek, keď nepil. Alkoholom vraj riešil rodinné problémy. "Neviem prečo zobral pištoľ, lebo nezvykával, len na pôdu zvykával," hovorí jeho manželka.

Aj to len ako výstrahu pred zlodejmi kukurice, ktorú pestoval. Syn obvineného muža, tvrdí, že zbraň mali policajti otcovi odobrať už v apríli. "Napadol matku a bola podaná žiadosť, aby mu zobrali zbraň. On ináč je dobrý človek, vtedy mu mali zobrať, aby sa toto nestalo," dodáva syn.

Zbraň mal však v piatok popoludní Gašpar za pásom, v kombinácii s alkoholom ho to bude stáť 7 až 12 rokov života za mrežami. Komárňanský súd má na to 48 hodín, aby rozhodol o vzatí do väzby 57-ročného muža.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy