Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Romney porazil v debate Obamu, hlásajú americké médiá
Zdielať na

Romney porazil v debate Obamu, hlásajú americké médiá

Prvá predvolebná debata Baracka Obamu a jeho republikánskeho vyzývateľa Mitta Romneyho sa niesla v znamení daní, nových pracovných miest, rozpočtového deficitu a zdravotníctva. Šéf Bieleho domu svojmu sokovi vyčítal nekonkrétne plány. Romney Obamovi vyčítal zase zlý stav ekonomiky.

Bez osobných útokov

Debata sa zaobišla bez osobných útokov, no lepšie z nej podľa amerických médií vyšiel Romney, ktorý pôsobil pripravenejším a energetickejším dojmom. Najprv sa síce ocitol v defenzíve, keď Obama vyvracal tvrdenie, že chce znížiť dane bohatým.

V priebehu debaty sa mu ale viac podarilo presadiť svoje témy. Kritike napríklad podrobil Obamovu reformu zdravotníctva, či prezidentovu údajnú neschopnosť spolupracovať s opozíciou. Prezidentovi taktiež vytkol, že sa snaží príliš rozšíriť moc federálnej vlády pomocou regulácií, ktoré údajne dusia firmy a tvorbu pracovných miest. 

Zavážila aj reč tela

Bývalý massachusettský guvernér Romney bodoval podľa amerických médií i v reči tela. Keď hovoril, díval sa na svojho protivníka i na moderátora. Obama sa naopak na Romneyho nepozeral a ku koncu debaty stále viac klopil oči. Prezident - aspoň podľa prvých ohlasov na sociálnej sieti Twitter - bol horší i podľa svojich prívržencov. Otázkou ale zostáva, ako túto debatu vyhodnotia voliči.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy