Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mello (40) už nemá trvalý pobyt v Belize. Chce zostať v krajine
Zdielať na

Mello (40) už nemá trvalý pobyt v Belize. Chce zostať v krajine

Najhľadanejší Slovák súčasnosti Karol Mello už nemá povolenie na trvalý pobyt na Belize. Ministerstvo pre imigráciu v stredoamerickej krajine mu ho totiž odobralo. Ukázalo sa totiž, že ho získal na základe falopšných údajov. Informoval o tom portál reporter.bz.

Persona non grata?

Hľadanému Slovákovi navyše hrozí, že belizská vláda ho teraz môže označiť za personu non grata a voči tomu sa Karol Mello nemôže nijako právne brániť. Podľa jeho advokáta Godfreyho Smitha však Slovák chce napriek tomu zostať v krajine. Mella zadržali ešte 11. júla v belizskom meste San Pedro. Išlo o celosvetovú akciu Interpolu, do ktorej bola zapojená aj slovenská polícia.

V Belize nečelí žiadnym obvineniam

Prípad vyvolal rozruch po tom, ako sa Slovák napriek zadržaniu v Poľsku po niekoľkoročnom úteku opäť dostal rozhodnutím súdov na slobodu. Je obžalovaný z objednávky vraždy v prípade, v ktorom namiesto údajnej plánovanej obete prišli o život žena a dieťa. Obvinený je aj z vraždy niekdajšieho bossa bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho, ktorého zabili v roku 2004 a ďalších dvoch prípadoch vrážd Jozefa G. a Františka M. Slovák aktuálne na Belize nečelí žiadnym obvineniam a je na slobode.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Johnathon Vellos

Súvisiace články

Najčítanejšie správy