Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
EXKLUZÍVNE FOTO! Karola Mella (42) po prepustení opäť zatkli
Zdielať na

EXKLUZÍVNE FOTO! Karola Mella (42) po prepustení opäť zatkli

Vyhostenie najhľadanejšieho Slováka Karola Mella sa zatiaľ nekoná. Belizský Najvyšší súd človeka na Slovensku podozrivého hneď z niekoľkých vrážd dokonca prepustil na slobodu! Verdikt hovorí o tom, že Melllo zatiaľ ostáva v Belize, pre tento karibský štát nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo a zdržiava sa tu legálne. No Mello sa zo slobody netešil dlho. Spravil len pár krokov... Viac zisťovala reportérka Júlia Zelenková.

Mello teda naďalej zostáva vo väzbe. Voči Mellovi totiž vzniesli obvinenie z podvodu, konkrétne mal uviesť nepravdivé informácie pri vypĺňaní imigračných dokumentov a používať falošný pas, píše denník Nový Čas.

Mellovi právnici sa pokúsili dostať ho von na kauciu, súd to však na žiadosť prokurátora zamietol. Súd má o Mellovom ďalšom osude rozhodovať 20. augusta.

Mello nespravil ešte poriadne ani ten pravý "slobodný" krok a už ho odvádzali opäť. V prípade nastal prekvapivý zvrat, miestni policajti ho totiž zatkli. Čakala ho aj jeho partnerka Zuzana Marošová, čo dokazujú aj exkluzívne fotografie priamo z miesta. Informácie uviedla novinárka z Belize Janelle Chanona.

Médiá o mne vytvorili hrozný obraz

"Ten človek ma navštívil vo väzbe a povedal, že ak som nič nespáchal, tak to musí byť veľmi vysoká hra bohatých papalášov. Vytvorili o mne v médiách obraz ako o najväčšom vrahovi a mafiánovi a teraz nechcú zažiť fiasko?"

Takto znie stanovisko Karola Mella k podľa neho "nespravodlivosti", akej sa dočkal na Slovensku. Podľa denníka Plus jeden deň pritom rozprával o človeku, ktorý mal zo Slovenska priniesť úplatok belizskej vláde za jeho vydanie. Oháňal sa podľa denníka dokonca tým, že aby dokázal svoju nevinu, je ochotný ísť na detektor lži hocikde na svete - okrem Slovenska.

Špičkoví právnici sa vyplatili

Belize Mella zatiaľ nevydáva, 10. augusta rozhodoval súd o jeho väzbe. Do súdnej siene Najvyššieho súdu v Belize prichádzal s putami a rovnako z nej aj odchádzal.

Karola Mella zadržal Interpol v Belize pred mesiacom počas rozsiahlej celosvetovej akcie. Odvtedy čakal na výkon miestnej spravodlivosti za múrmi väznice, no za výdatnej pomoci najvplyvnejších právnikov. Investícia sa mu, zdá sa, vyplatila.

Cez Poľsko na Slovensko až do Belize

Mello už niekoľko rokov čelí obžalobe, že si objednal vraždu podnikateľa Juraja Galu. Pri streľbe zahynul jeho syn a priateľka. Podľa polície zlikvidoval aj bieleho koňa Jozefa Gudábu a najnovšie čelí obžalobe aj z popravy údajného bossa Petra Čongrádyho.

Keď ho napokon v Poľsku chytili a súd v Krakove ho odovzdal Slovensku, naše súdy ho dvakrát po sebe prepustili pre procesné chyby. Je však isté, že zatajením svojho trestného stíhania na Slovensku vo viacerých skutkoch v žiadosti o trvalý pobyt v Belize porušil imigračný zákon...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Johnathon Vellos

Súvisiace články

Najčítanejšie správy