Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mella v Belize nechceme, tvrdí tamojší minister pre emigráciu
Zdielať na

Mella v Belize nechceme, tvrdí tamojší minister pre emigráciu

Karola Mella v Belize nechcú. Po prvýkrát sa k tomuto prípadu oficiálne vyjadril jeden z tamojších ministrov. Podľa neho neexistujú prekážky na to, aby bol Karol Mello vydaný na Slovensko. O tom, či sa z Karibiku vráti domov, rozhodne sudca už budúci týždeň.

Mellovi pomohol právnik

Najhľadanejší Slovák Karol Mello sa opäť dostal do hlavných správ belizskej spravodajskej stanice. Minister pre emigráciu vyhlásil, že Mello by mal čo najskôr opustiť ich krajinu. On osobne totiž hľadaného Slováka vyhostil.  

Karol Mello bol už len krok pred vyhostením na Slovensko. V zastavení procesu mu však pomohol jeho prominentný právnik. "Býva tu, žije tu aj jeho rodina, preto musí dostať príležitosť obhájiť sa. Chcem mu len zabezpečiť spravodlivý proces v súlade s tunajším právom," povedal Mellov právnik Godfrey Smith.

Rodina sa Mella zastala

Rodina muža obžalovaného z objednávky vraždy, pri ktorej zomrelo osemročné dieťa a popravy údajného mafiána Čongrádyho, sa pre tamojší denník San Pedro Sun vyžalovala, že Mello je štvancom na úteku, ktorý sa ako obeť skrýva pred skorumpovanou slovenskou vládou.

Belizský minister si to však nemyslí. "Ak je obvinený zo závažného zločinu a vláda, na ktorej pas sem prišiel, požiada o jeho vydanie, myslíme si, že by mal byť vydaný. Nie sme v pozícii, aby sme suverénnej vláde nevrátili občana," povedal belizský minister pre emigráciu Godwin Hulse.

Rozhodne sa v utorok

Minister vnútra Kaliňák, je pritom presvedčený, že slovenská strana urobila všetko preto, aby Mello vystriedal luxus stredoamerického väzenia za ten slovenský. O tom by sa malo rozhodnúť údajne už najbližší utorok. Ak doma preukáže svoju nevinu, môže sa pokojne do Belize vrátiť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy