Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mellova (42) obhajoba: Som štvanec na úteku!
Zdielať na

Mellova (42) obhajoba: Som štvanec na úteku!

Karol Mello sa na Slovensko zrejme tak ľahko nevráti. Podľa aktuálnych správ sudca v Belize predbežne zastavil jeho vydanie. Podľa našich informácií však Mello zostáva naďalej vo väzení. Rodina Karola Mella pritom vyhlasuje, že je iba nevinnou obeťou systému a skorumpovanej slovenskej vlády.

V Mellovej vlasti prevláda korupcia

"Pán Mello bol a stále je bezúhonný podnikateľ, ktorý bol za zločinca  označený skorumpovanou vládou v čase, keď vlastnil kasíno. Vlasť pána Mella je krajina, kde prevláda korupcia, úplatkárstvo a neoprávnené väznenie," píše sa v stanovisku Mellovej rodiny. 

Podľa stanoviska Mello žil v Belize so svojou priateľkou dvanásť mesiacov. Tá mu tam porodila druhé dieťa, ktoré je tak tunajším občanom. Údajne vystupoval legálne pod pravým menom. Obhajuje sa pred obvineniami, ktoré na neho čakajú na Slovensku, a to všetko majú byť podľa Mellovho obhajcu nezanedbateľné argumenty.

V Belize sa mu narodil syn

"Pán Mello prišiel do Belize nájsť pre svoju rodinu bezpečné zázemie. V Belize sa mu narodil syn. Ešte raz podotýkame, že pán Mello bol vtiahnutý do falošných obvinení," píše sa ďalej.

Na medzinárodnej úrovni pritom už niekoľko dní beží kolotoč vybavovania. Na prípad vydania Karola Mella je uvalené embargo. "Musíme v tejto chvíli šetriť s informáciami," povedal minister vnútra Robert Kaliňák. Nepotvrdil však informáciu, že by belizský sudca vydanie Mella prerušil. No otcovstvo dieťaťa, ktoré je občanom Belize, podľa neho nehrá rolu.

Tromf v podobe prominentného právnika

Jedným z tromfov obvineného je však práve tamojší prominentný právnik, ktorý ho má zastupovať. "Je to absolvent Harvardu práva a diplomacie, je to štvornásobný minister v Belize, je to bývalý generálny prokurátor v Belize, je to súčasný vodca tamojšej opozície," potvrdil aj slovenský advokát Peter Schmidl.

Karol Mello vraj požiadal o pomoc aj Veľkú Britániu, aby zabránila jeho vyhosteniu. Belize totiž patrí ku Commonwealthu, združeniu štátov na čele s britskou kráľovnou. Hlavné slovo však má aj tak Belize.

Spáva pokojne Zuzana Marošová?

Pokojne spávať môže aj Mellova partnerka bývalá herečka Zuzana Marošová. Tá ho totiž sprevádza počas útekov v Poľsku, Španielsku aj Belize. O trestný čin nadržovania v tomto prípade nejde. "Tento trestný čin sa nevzťahuje na osoby blízke, v poňatí blízka osoba je aj druh, družka," informovala aj expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sanpedrosun.com

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy