Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Karol Mello (42) je voľný, súd ho definitívne oslobodil
Zdielať na

Karol Mello (42) je voľný, súd ho definitívne oslobodil

Najhľadanejší Slovák Karol Mello sa v pondelok dopoludnia opäť postavil pred belizský súd. Ten ho oslobodil spod dvoch obžalôb imigrančných úradov. Informáciu priniesol portál sanpedrosun.com.

Mello opäť pred súdom

Na súde v Belmopane nebol podľa portálu sanpedrosun.com prítomný žalobca. Mella sprevádzala jeho manželka Zuzana Mello Marošová a adovkát Gofrey Smith. 

Karol Mello v Belize čelil obvineniu z falšovania cestovných dokladov a podvodu pri uvádzaní prisťahovaleckých údajov. Mal totiž cestovať na neplatný pas a zabudnúť priznať, že na Slovensku čelí obžalobe z niekoľkých vrážd.

Boj rezortov pokračuje

Podľa experta na trestné právo aktuálna je stále aj požiadavka slovenskej strany o jeho vydanie na trestné stíhanie. To môže Mello ale úplne zmariť.

Rezorty spravodlivosti a vnútra napriek nezdaru o vydanie utečenca stále bojujú. Po jeho prepustení na slobodu však v tomto boji ťahajú za kratší koniec.

Na Mella vraj už nič nemajú

Voči Karolovi Mellovi už nie je možné v Belize vzniesť žiadne relevantné obvinenie. Myslí si to jeho právny zástupca Godfrey Smith. Smith v rozhovore pre portál belizskej televízie 7NewsBelize označil obvinenia za "zle koncipované", ktoré nemohli pred súdom obstáť.

Na otázku, čo sa teraz bude diať ďalej, Smith podotkol, že je "spokojný a taktiež presvedčený o tom, že neexistujú dôvody na akékoľvek ďalšie zadržiavanie Karola M. na Belize". Ako dodal, "ak by sa aj nejaké obvinenie objavilo, skončí rovnako" ako tie predchádzajúce.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sanpedrosun.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy