Skoro jasno
18°
Bratislava
Briti zobrali slovenské deti nielen Rómom. Tu je dôkaz...
Zdielať na

Briti zobrali slovenské deti nielen Rómom. Tu je dôkaz...

Máme dôkaz o tom, že britskí úradníci odobrali deti nielen Rómom, ale aj iným Slovákom. Reportér TV JOJ Dárius Haraksin sa totiž porozprával s obeťami, ktoré medzi toto etnikum nepatria. A zistil naozaj šokujúce skutočnosti!

Rodina prosila o anonymitu

Rodina, o ktorej budeme teraz hovoriť, je biela. Všetci zúčastnení aj svedkovia zatiaľ zo strachu prosia o anonymitu. Svedectvá sú však príliš detailné na to, aby boli vymyslené. Na prvý pohľad to totiž vyzerá, že v krajne, akou je Británia, sa niečo také nemôže stať.

Stretli sme sa s kamarátkou zúfalej matky, ktorá o svoje deti s úradmi bojuje už dva roky. Šokuje už samotným začiatkom. Slovenská matka s chorým dieťaťom vyhľadala lekársku pomoc.

Dôvod na odobratie si našli

"Dvaja doktori sa tvárili, že je to v poriadku, infekcia, dávali antibiotiká, až v tretej nemocnici dieťa zobrali s tým, že to bude asi nejaké domáce týranie," tvrdí svedkyňa.

Ďalší dvaja lekári síce o dva dni neskôr potvrdili infekciu a nevideli žiadne zranenia. To už ale nikoho nezaujímalo, dôvod na odobratie dieťaťa už existoval. "Oni sa ešte opýtali, máte ešte druhé dieťa? Doneste aj to druhé dieťa a zobrali im obidve deti z nemocnice," dodáva.

Odvtedy sa s nimi matka môže stretávať len s povolením úradov. Deti dali náhradným rodičom pod rúškom zákonov na ochranu detí. Išlo o dvoch bielych chlapcov s modrými očami. Stihli si ich v nemocnici bez súhlasu matky nafotiť.

Sociálna služba si podľa svedkov dvoch slovenských chlapčekov vytipovala a odniesla preč. Keď matka protestovala, úradníci pohrozili, že ak niečo urobí, nikdy ich už neuvidí.




Takto už matka, ktorej meno zatiaľ nemôžeme prezradiť, bojuje 787 dní o to, aby sa v pokoji vrátila so svojimi deťmi na Slovensko. Naša redakcia má k dispozícii všetky dokumenty, ktoré potvrdzujú tieto vyjadrenia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy