Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Biznis alebo pomoc? Briti dohnali slovenskú matku k zúfalstvu
Zdielať na

Biznis alebo pomoc? Briti dohnali slovenskú matku k zúfalstvu

Neprejde deň, žeby si na svoje deti nespomenuli. Rodičia Čonkoví, ktorí nečakane prišli v Anglicku o 5 detí, netrpezlivo čakajú na súdne rozhodnutie. Zatiaľ nemôžu nič robiť. A preto celý čas vzlykali, keď sme im v Londýne ukázali zábery nakrútené u nich doma...

Rodičia sa nevzdávajú, budú bojovať

Rodičia sa tak aspoň na diaľku mohli pozrieť na svoje deti a príbuzných. Zvyšok rodiny prežíva odlúčenie veľmi ťažko. Najhoršie na celej situácii je, že nikto nevie, kedy sa všetci opäť stretnú. "My sa vrátime, mama, vrátime, len...," sľubuje Veronika Čonková.

"Deti sú zvyknuté na rodičov," priznáva dedko. Mame pani Veronike sa vraj o deťoch v Anglicku aj sníva. Neverí, že sa dožije dňa, keď všetky deti opäť uvidí. Bratom a sestrám hádam najviac chýba nový člen rodiny - malá, čerstvo narodená, sestrička.

Otec s mamou trpezlivo počúvajú rady a sľubujú: Budeme trpezliví! "Pasy nedáme nikomu, ani nič nebudeme podpisovať," pritakáva pani Veronika. Priznáva, že má toho už dosť a najradšej by šla domov.

Na pláne je ďalšie súdne pojednávanie

Rozdelená rodina sa na diaľku nateraz lúči. Rodičia sa strácajú v osemmiliónovom Londýne. Noci teraz musia tráviť na ulici. "Musíme vydržať nič iné nám neostáva," hovorí otec rodina Milan Gogol.

Už v pondelok čaká rodinu ďalšie súdne pojednávanie. Bude sa hodnotiť, ako sa chovajú pri stretnutí s deťmi. Majú hrôzu z toho, čo na nich sociálni pracovníci vytiahnu tentokrát. Podobných sporných prípadov a zúfalých rodičov sa totiž odohralo v Anglicku podstatne viac...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy