Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Takto žijú deti Čonkovcov. Britom sa to máli?!
Zdielať na

Takto žijú deti Čonkovcov. Britom sa to máli?!

Čonkovci sú zúfalí. Majú desať detí, no ani jedno nie je pri nich. Tie v Británii im odobral súd, tie na Slovensku odišli k babke. Zistila to reportérka Novín Katarína Kleknerová, ktorá ich bola navštíviť doma, v Brekove.

Súd rozhodol, že rozdelí rodinu

Rodina Čonkovcov žila doteraz s deťmi v rodinnom dome. Rodičia s tými menšími odišli do Británie, doma ich ostalo ešte ďalších päť. Tie však po tom, čo sa stalo ich súrodencom, odišli bývať k babke. Vraj sa teraz boja, že aj ich zoberú do ústavu. "Chceli by sme, aby sa deti z Anglicka vrátili. Je nám za nimi ťažko," hovorí s plačom ich babka.

Kruté oddelenie desiatich detí znáša najhoršie Danielka. Takmer každý deň sa za svojich malých súrodencov modlí v kostole. Po malej Barborke zase zostala doma iba jej obľúbená bábika. Svoju najmladšiu sestričku pritom súrodenci ešte ani nevideli, narodila sa totiž až v Anglicku. 

Rodina žila usporiadaným životom

Mirov brat si so smútkom spomenul na deň, keď sa s rodinou pred odchodom do Anglicka lúčil. Vraj ich varoval. "Aby nešiel s deťmi, akoby som to cítil, aby deti zostali tu, nech ide sám a po deti potom príde," hovorí skormútene.

Táto udalosť otriasla všetkými obyvateľmi Brekova. "Ja neviem o tom, že by práve Čonkoví mali nejaký problém...," tvrdí starosta Brekova Peter Mihaľko. "Nehádali sa, dobre žili, mali čo jesť, starali sa o nich," pritakáva aj sestra Veroniky Čonkovej.

Z rodičov sa stali bezdomovci

Medzitým zostali rodičia v Anglicku na ulici. Sľubované náhradné ubytovanie nedostanú a aby nespôsobili problémy svojim kamarátom, odišli do Londýna.

Už v pondelok čaká rodinu ďalšie súdne pojednávanie. Bude sa hodnotiť, ako sa chovajú pri stretnutí s deťmi. Majú hrôzu z toho, čo na nich sociálni pracovníci vytiahnu tentokrát.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy