Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šialenec (†40) zastrelil 5 ľudí, potom spáchal samovraždu
Zdielať na

Šialenec (†40) zastrelil 5 ľudí, potom spáchal samovraždu

Krvavý masaker v populárnej kaviarni rozpútal pomätený muž. Terčom jeho šialenej streľby sa stali údajne štyria miestni hudobníci. To však nestačilo, pri úteku namieril zbraň na ďalšiu ženu a ukradol jej auto. Vyčíňanie zakončil strelou do vlastnej hlavy...

40-ročný Lee Stawicki rozpútal v Seatlli v americkom štáte Washington hotové peklo. Svojou zbraňou nasilu ukončil životy piatim nevinným ľuďom. Presná príčina jeho vyčíňania v štvrti Ravenna, známej svojou živou hudbou, zatiaľ nie je známa.

Museli čakať doma

Keď sa k nemu po úteku z miesta činu v aute zastrelenej ženy priblížila polícia, obrátil zbraň proti sebe, tvrdia úrady. Polícia ihneď po správe o streľbe upratala okolie Cafe Racer a v severnej časti mesta uzatvorila niekoľko škôl a komunitných centier. Obyvateľom odporučila, aby zostali doma, pokiaľ nebude páchateľ chytený.

Dvaja muži po streľbe v kaviarni zomreli na mieste. Troch zranených previezli do nemocnice do štvrti Harboriew, kde zraneniam podľahla jedna žena a neskôr jeden z dvoch mužov. "Druhý je v kritickom stave," informovala hovorkyňa Harborview Medical Center Susan Greggová.

Obete mali byť hudobníci

"Do rovnakej nemocnice bol prevezený aj páchateľ. Ten potom v noci zomrel tiež," povedala hovorkyňa agentúry AP. Podľa miestnej televíznej stanice KIRO7 boli medzi obeťami zrejme hudobníci. Štvrť Ravenna, kde sa krvipreliatie odohralo, je známa aj ako miesto stretávania sa umelcov.

Úrady zatiaľ žiadne vysvetlenie páchateľových pohnútok neposkytli. Starosta Seattlu Mike McGinn na tlačovej konferencii vyhlásil, že streľba mestom otriasla a vyzval k ukončeniu násilia s použitím zbraní, ktoré Seattle momentálne zažíva. Od začiatku roka počet zabití dosiahol 21, čo je skoro toľko ako za celý minulý rok.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy