Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Študenti išli na výlet pred promóciami. 12 z nich zahynulo!
Zdielať na

Študenti išli na výlet pred promóciami. 12 z nich zahynulo!

75 univerzitných študentov a s nimi aj traja profesori putovali autobusmi na výlet pred promóciami. Ich cesta ale mala mimoriadne tragický koniec. Jeden z autobusov sa totiž zrútil z horského zrázu, 12 ľudí zahynulo!

Nehoda sa stala v pondelok v južnom Albánsku, okrem dvanástich obetí si vyžiadala aj 21 zranených. Informovali o tom miestni predstavitelia, podľa ktorých je medzi obeťami aj vodič autobusu. Ten smeroval spolu s ďalším z mesta Elbasan na juh do Sarandy.

Zrútil sa do hĺbky 80 metrov

Oba autobusy viezli spolu 75 univerzitných študentov a troch profesorov na výlet pred promóciami. Podľa policajnej hovorkyne Klejdy Plangaricovej sa jeden z nich v popoludňajších hodinách zrútil asi 80 metrov zo svahu pri meste Himare, približne 220 kilometrov južne od metropoly Tirana. Ôsmi zo zranených sú vo vážnom stave a vrtuľník ich prepravil do vojenskej nemocnice v Tirane.

Vraj išiel veľmi rýchlo

Na miesto nešťastia vycestovalo ihneď niekoľko ministrov a vysokých štátnych predstaviteľov. Premiér Sali Berisha, ktorý je na summite NATO v Chicagu, už vyslovil pozostalým úprimnú sústrasť a vláda vyhlásila na utorok štátny smútok, pričom tiež prisľúbila prevzatie všetkých nákladov za pohreby. Príčina tragédie zatiaľ nie je známa, médiá však citovali jedného z pasažierov, podľa ktorého šiel autobus veľmi rýchlo.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Nehoda_Albánsko_autobus_12 mŕtvych

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy