Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Výnosné žobranie. Takmer štvornásobok mzdy vo firme!
Zdielať na

Výnosné žobranie. Takmer štvornásobok mzdy vo firme!

Žobranie môže byť niekedy výnosnejšie ako práca. Aspoň na Ukrajine je to tak. Presvedčili sa o tom novinári, ktorí sa prezliekli za bezdomovcov a za niekoľko hodín vraj zarobili takmer štvornásobok toho, čo by dostali ako zamestnanci v ktorejkoľvek firme.

Žiadne odvody, žiadne dane, len čistý zisk. Novinár z Charkova apeloval na súcit ľudí v druhom najväčšom ukrajinskom meste a vo svojom experimente dokázal, že to naozaj funguje.

V metre to slušne sypalo

Podľa televízie TSN postával v prezlečení za bezdomovca s falošnými barlami v metre. Už za prvú polhodinu "zarobil" v prepočte vyše 3 eurá. Podľa odhadov by takouto činnosťou zarobil za mesiac okolo 10 tisíc hrivien, čo je asi tisíc eur.

Priemerný ukrajinský zamestnanec však dostane len 2700 hrivien, čo je menej ako 300 eur. Počas osemhodinovej šichty v podzemných chodbách sa falošného žobráka snažili trikrát vyhodiť, dva razy tamojšia ochranka a jedenkrát milicionár. Musel tak často meniť stanovisko.

Ukrajinské médiá však hovoria, že oveľa horšie sa žobre pred kostolmi, kde je dôslednejšia ochranka i väčšia konkurencia. Za malý úplatok sa však možno dohodnúť...

Žobrák_pohárik

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy