Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šikana na školách? Nie je to prežitok, ale skutočnosť!
Zdielať na

Šikana na školách? Nie je to prežitok, ale skutočnosť!

Chodí vaše dieťa zo školy smutné, bez energie a so strachom v očiach? Možno je to preto, že je obeťou šikany. Tá sa na školách šíri ako chrípka. Výsledkom nemusia byť iba zlé známky, ale aj doživotná trauma.

Trauma na celý život

Šikana bolí, je ponižujúca a zanecháva následky - nielen na tele, ale hlavne na duši. Austin Barker by vedel o kopancoch, fackách, rozhádzaných veciach a jedle rozprávať celé hodiny. Ale ako sa hovorí - lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť.

"Prešiel som si strašnými veciami - bili ma, robili mi príšerné veci. Strieľali do mňa a doháňali ma slzám," tvrdí chlapec.

Austin z Texasu bol obeťou šikany na základnej škole - zážitky z prvého aj druhého stupňa má v živej pamäti. Na strednej škole sa situácia zmenila, začal chodiť do kurzov herectva a novinárčiny.

Nakrútil o tom dokument

Zamiloval si tvorbu filmov, najmä krátkych videí. A práve vtedy mu skrsol skvelý nápad - nakrútiť o tom dokument ako podporu boja proti šikane. A so svojím dielom sa prihlásil aj do súťaže.

Austin verí, že vyhrá. Ale viac ho zaujíma dosah jeho filmu. Chce, aby si ľudia uvedomili, aké následky majú ich činy. V prípade, že Austin vyhrá, cenou nebude len finančná odmena, ale tiež účasť na svetoznámom filmovom festivale Sandenc.

Bitka_dvaja chlapci_lúka_šikana_ilustračné foto

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy