Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenský most Chucka Norrisa. Už o ňom píšu aj Briti
Zdielať na

Slovenský most Chucka Norrisa. Už o ňom píšu aj Briti

Slovensko sa má v týchto dňoch opäť čím pýšiť. Dostalo sa totiž na titulky svetových médií. Dôvod je prozaický. Je ním iniciatíva na pomenovanie nového cyklistického mosta pri Bratislave, ktorú vyhlásil Bratislavský samosprávny kraj. Suverénne totiž vyhráva s počtom takmer 3000 hlasov hrdina amerických akčných filmov Chuck Norris.

Slovenská recesia zaujala svet

Ten totiž porazil aj zatiaľ druhú Máriu Teréziu. Pomerne vysoký počet hlasov (viac ako 100) si získalo aj pomenovanie Konečne most.

Zahraničné spravodajské portály už od rána hromadne preberajú správu tlačovej agentúry Reuters nazvanú Budú Slováci kráčať do Rakúska po Chuckovi Norrisovi? Patrí medzi ne web britského denníka The Guardian, ale aj rôzne americké a kanadské stránky. Slovenská recesia zaujala aj srbský bulvárny denník Blic a české Lidové Noviny.

Pavol Frešo rešpektuje vôľu ľudu

Reuters cituje bratislavského župana Pavla Freša, ktorý údajne prisľúbil, že bude rešpektovať vôľu ľudí pokiaľ ide o názov mosta. "Rovnako, ako sme ho doteraz budovali pred očami verejnosti, budeme pred očami verejnosti hľadať aj jeho názov," tvrdí.

Konečné slovo však budú mať poslanci bratislavského krajského zastupiteľstva, ktorí rozhodnutie skonzultujú aj s rakúskymi kolegami. Most totiž spája slovenskú Devínsku Novú Ves s rakúskou dedinkou Schlosshof.

ISIFA/twincitydanubeforum.net

Súvisiace články

Najčítanejšie správy