Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šofér prešiel závory a zrazil sa s vlakom. Sťažoval sa na ranné lúče slnka
Zdielať na

Šofér prešiel závory a zrazil sa s vlakom. Sťažoval sa na ranné lúče slnka

KĽAČE / Ďalšia nehoda na železničnej trati. V dedine Kľače (okr. Žilina) sa vo štvrtok ráno zrazil nákladný vlak s terénnym autom. Podľa polície, vinníkom nehody je vodič auta, ktorý na železničnom priecestí nerešpektoval výstražné znamenie.

V terénnom aute sa viezli dvaja chlapi. Za volantom sedel 41-ročný Roman. Jeho spolujazdec je presvedčený o tom, že ráno určite pri nich stála šťastena, vzhľadom na to, ako dopadla táto nehoda.

"Keby sme išli skôr, žeby sme prišli pred rušeň, tak by to bolo horšie," hovorí spolujazdec.  Pri havárii auto narazilo do boku rušňa, ktorý za sebou ťahal 17 vagónov. Muž, ktorý sedel vedľa vodiča, ešte povedal, že ich pomýlili lúče ranného slnka.

Podobná nehoda, aká bola v Rajeckej doline, sa udiala presne pred týždňom v kysuckom regióne. V meste Turzovka vtedy šoférka z Považskej Bystrice taktiež nerešpektovala výstrahu na železničnom priecestí a narazil do nej osobný motorový vlak. Aj ona hovorila, že na príčine bolo slnko. A obidve nehody majú ešte jeden, ten najlepší spoločný znak. Ľudia, ktorí sedeli v autách, obišli len s ľahšími zraneniami.

Súvisiace články