Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda pri Žiline. Na miesto prišiel farár, aby dal posledné pomazanie
Zdielať na

Tragická nehoda pri Žiline. Na miesto prišiel farár, aby dal posledné pomazanie

LUTIŠE / Do najsmutnejšej štatistiky trafických dopravných nehôd pribudla ďalšia. Stala sa pri obci Lutiše v okrese Žilina. Zomrel pri nej mladý 21-ročný vodič.

V modrom Volksvagene sa viezla partia piatich mladých ľudí vo veku od 18 do 21 rokov. Podľa informácií televízie JOJ sa ponáhľali do Žiliny na sériu zápasov thajského boxu. No keď vychádzali z dediny Lutiše, ich cestu zastavila havária. Za volantom sedel 21-ročný Matej.

"V stúpaní za obcou Lutiše z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s oprotiidúcim motorovým vozidlom Renault Scenic," povedal hovorca žilinskej polície Radko Moravčík. 

Vodič bieleho Renaultu chcel zabrániť čelnej zrážke, prudko brzdil a snažil sa uhnúť na pravú krajnicu. "Jeden pasažier bol privolanými pozemnými záchranármi resuscitovaný, žiaľ, neúspešne," informuje hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. "Pri dopravnej nehode utrpel vodič vozidla Volkswagen ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič vozidla Renault utrpel ťažké zranenia," dodáva Moravčík. 

Sanitky previezli zranených do dvoch nemocníc, do Čadce a do Žiliny. Zasahoval aj záchranársky vrtuľník. "Na urgentnom príjme sme ošetrili štyroch účastníkov dopravnej nehody, trom z nich sme ošetrili drobné tržné rany a odreniny. Mohli byť prepustení domov," povedala hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Zateková. Jedno dievča muselo zostať v nemocnici. "Jej stav je stabilizovaný, utrpela otras mozgu a podvrtnutie krčnej chrbtice," dodáva Zateková. Na miesto nešťastia prišiel aj miestny farár, ktorý dal Matejovi posledné pomazanie.

V sobotu mali nehodu aj senickí  futbalisti. Tým sa našťastie nič nestalo:

Súvisiace články