Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ročné dievčatko spadlo do guláša, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Ročné dievčatko spadlo do guláša, zasahoval vrtuľník

CEROVO / Iba niekoľko mesačné dievčatko spadlo do čerstvo uvareného gulášu. S popáleninami druhého stupňa dieťa letecky transportovali do Košíc. Nešťastie sa stalo na lazoch v okrese Krupina.

Podľa informácií televízie JOJ mala ročná Kristínka popáleniny na dolných končatinách. Priamo z miesta nešťastia dieťa odviezli rodičia do nemocnice vo Veľkom Krtíši. Odtiaľ ju previezol vrtuľník do Košíc.  

"Leteckí záchranári z Košíc boli požiadaní o urgentný letecký prevoz pre ročné dieťatko. Dievčatko utrpelo popáleniny 2. stupňa oboch dolných končatín na 20 percentách povrchu tela. Po primárnom ošetrení a stabilizovaní stavu v nemocnici vo Veľkom Krtíši ho v sprievode matky dieťatko letecky previezli na vyššie špecializované pracovisku, Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Košiciach – Šaci," informovala hovorkyňa vrtuľníkovej leteckej záchrannej služby ATE Zuzana Hopjaková.

"V sobotu sme hospitalizovali dieťa na klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v nemocnici Košice Šaca. Vzhľadom na jeho nízky vek, sa nebudeme bližšie vyjadrovať k jeho zdravotnému stavu," povedala hovorkyňa nemocnice Alžbeta Sivá.

Ako povedal starý otec dievčatka, na dvore varili guláš, ktorý potom odniesli do domu a položili na zem. Dievčatko cúvalo a skončilo v kotli. 

Záchranári nazvali túto nehodu zázrakom. Chlapec prežil zrážku s vlakom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy