Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Chatár rozprával, že zdedí milióny. Práve to ho možno stálo život
Zdielať na

Chatár rozprával, že zdedí milióny. Práve to ho možno stálo život

ÚSTÍ NAD LABEM / V tej chatke malo byť osem miliónov korún, vypovedal tento rok 12. januára Jaroslav Topinka, keď vysvetľoval, prečo päť dní predtým vtrhol s komplicom Miroslavom Benákom do záhradného domčeka v kolónii blízko Ústí nad Labem. Skončilo to tragicky, prepadnutie sa zvrtlo a Benák zavraždil rodičov, znásilnil ich dcéry a nakoniec zastrelil aj seba.

doteraz nebolo jasné, prečo hľadal milióny v záhradnej chate. MF DNES sa podarilo zistiť, že podľa jednej z vyšetrovacích verzií mohol hovoriť o peniazoch sám zavraždený otec rodiny.

"Údajne mal dlhy a veriteľom sľuboval, že všetko vráti, pretože zdedí peniaze," povedal jeden z policajtov. Muž chcel zrejme upokojiť veriteľa, práve vtedy sa však v hlave recidivistu Beňáka zrodil šialený plán.

Nasvedčujú tomu slová jeho príbuzného Ivana B. "Dostal tip," povedal reportérom MF DNES.

Tejto verzii nahráva aj fakt, že muž mal skutočne dediť. Ale rozhodne nešlo o milióny, skôr o majetok za státisíce. Policajtom sa doteraz nepodarilo zistiť, komu mohol dlhovať. Od bánk a úverových firiem si nepožičiaval, policajti však pripúšťajú, že ak vzal peniaze od úžerníka, ten to teraz kriminalistom ťažko prizná.

Hoci nie je pravdepodobné, že by v chatke niekedy mohli byť ukryté milióny, finančný motív je spomenutý aj v uznesení o Topinkovom trestnom stíhaní: "Cieľom tohto rokovania bolo umožniť získať doteraz neustanovenej osobe sumu osem miliónov korún."

Koncom minulého roka sa stala pri Nitre tragédia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy