Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Autobus so senickými futbalistami mal nehodu. Zrazil sa s autom
Zdielať na

Autobus so senickými futbalistami mal nehodu. Zrazil sa s autom

RUŽOMBEROK / Futbalistom FK Senica skomplikovala cestu domov zo zápasu v Michalovciach nehoda. V Ružomberku sa ich autobus zrazil s osobným autom. Hasiči priamo z tejto nehody zamierili do obce Kalameny. Traja podnapití mladíci skončili s autom mimo cesty a vodič sa záhadne stratil.

Do autobusu plného futbalistov narazilo osobné auto, ktoré podľa svedkov odbočovalo doľava. Bolo pred 23:00 v noci. "Devätnásťročná vodička viedla osobné motorové vozidlo Škoda Fabia. Pri prejazde križovatkou došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu vozidla Škoda s autobusom," informuje hovorca žilinskej polície Radko Moravčík. 

Miesto na strane spolujazdca bolo prázdne. Zo zdemolovaného vraku pomohli mladej žene vystúpiť svedkovia. "Vodička osobného auta mala stredne ťažké zranenia a po ošetrení bola prevezená na úrazové oddelenie do nemocnice v Ružomberku," povedala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. 

V autobuse sa nikto nezranil. Futbalistov napokon z Ružomberka, krátko po polnoci odviezol hasičský evakuačný autobus. Z dopravnej nehody v Ružomberku odvolali hasičov do neďalekých Kalamien. Osobné auto tu skončilo mimo cesty. Po príjazde záchranných zložiek sa na mieste nachádzali traja muži, vo veku 24, 25 a 34 rokov. Zjavne boli pod vplyvom alkoholu.

"Dvaja pacienti boli po ošetrení so zlomeninou ruky a otvorenou ranou na hlave prevezení na úrazové oddelenie do nemocnice v Ružomberku. Tretí pasažier ošetrenie odmietol," povedala Načiniaková. Odpoveď na otázku, kto šoféroval, sa od neho policajti nedozvedeli. Údajný vodič mal z miesta ujsť.

"Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," dodal Moravčík.

Aj pod túto nehodu sa podpísal alkohol:

Súvisiace články