Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Milan sa na Štefana druhýkrát narodil. Autom skončil v potoku
Zdielať na

Milan sa na Štefana druhýkrát narodil. Autom skončil v potoku

Archívne video

KYSUCKÝ LIESKOVEC / Tridsaťjedenročný Milan sa na Štefana druhýkrát narodil. V Kysuckom Lieskovci havaroval a s autom vyletel z cesty do potoka. Ak by ho nevytiahli dvaja kamaráti, ktorí šli na aute len kúsok pred ním, zrejme by sa utopil. Auto bolo prevrátené na strechu a do vraku tiekla ľadová voda.

Bolo krátko po desiatej hodine večer, keď Milanove auto narazilo v dedine do zábradlia. Spadlo do rieky Lodňanka, kde zostalo prevrátené hore kolesami.

"My sme sa obzreli, a to bola bomba ako z dela, to bolo strašné počuť," opisuje kamarát Erik. "Vodič pri prejazde ľavotočivou zákrutou nezvládol riadenie narazil do zábradlia následkom čoho zišiel z cesty do rieky," informuje hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. 

Chlapci utekali Milanovi na pomoc, skočili do studeného potoka a snažili sa kamaráta čo najrýchlejšie dostať zo zdemolovaného vraku von, hlavu mal totiž pod vodou. "Ja som vyťahoval lebo sa topil, som neváhal a šiel som do toho," povedal kamarát Jakub. "My sme robili čo sme vedeli, dali sme mu prvú pomoc, vytiahli sme ho a zavolali sme záchranku s kamarátmi, a to bolo všetko, čo sme pre neho mohli urobiť," dodáva Erik.

Vodič bol po nehode v šoku, zranený, premrznutý a premočený, no so záchranármi hovoril. Po zdokumentovaní nehody mohli hasiči vrak auta z potoka vytiahnuť, bez ťažkej techniky by to ale nešlo.

"Na pomoc nám prišli aj kolegovia, auto nám pomohli vytiahnuť pomocou hydraulickej ruky," vysvetľuje veliteľ zásahu Peter Koža. Či si vodič pred tým ako si sadol do auta vypil, bude známe až po odbere krvi. Odber nariadili policajti, Milan pre vážne zranenia, ktoré pri dopravnej nehode utrpel fúkať nemohol.

Mladá žena odviezla dcéru do školy a cestou domov skončila v potoku:

Súvisiace články