Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Žiline prišiel o život dôchodca, kamionista nezastavil na semafóre
Zdielať na

V Žiline prišiel o život dôchodca, kamionista nezastavil na semafóre

ŽILINA / Osemdesiatjedenročný dôchodca prišiel v sobotu ráno o život na priechode pre chodcov v žilinskej mestskej časti Strážov. Zrazil ho 65- ročný vodič nákladiaka, ktorý si za volant nesadol triezvy. Podľa miestnych je nehoda dôsledkom toho, že vodiči na tomto úseku nedodržiavajú rýchlosť.

Starší muž z mestskej časti Strážov prechádzal cez priechod pre chodcov keď ho zrazilo auto. Jozef mal namierené na cintorín. Počkal si kým mu na semafóre zasvietila zelená.

Za volantom nákladiaka sedel 65-ročný Žilinčan. Ten ale nezastavil na červenú, Jozefovi nedal na priechode pre chodcov prednosť a zrazil ho. Hasiči boli na mieste veľmi rýchlo, staršiemu mužovi už nedokázali pomôcť.

"Osobu sme vytiahli spod nákladiaku a snažili sme sa jej pomôcť, ale po príchode zdravotnej služby sa nedalo pomôcť," hovorí veliteľ zásahu Jozef Panák. Policajti dali profesionálnemu vodičovi fúkať, v krvi mal ráno o pol desiatej ešte zostatkový alkohol.

"Pri dychovej skúške bola vodičovi nameraná hodnota 0,13 čo je v prepočte 0,27 promile," povedala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová. Strážovčania 4 roky bojujú za to, aby sa situácia v mestskej časti zlepšila, na mesto poslali približne 150 podnetov. Sú presvedčení o tom, že aj napriek tomu že ide o frekventovný úsek, pomohlo by zníženie maximálnej povolenej rýchlosti. "Tá 70tka, ktorá tu je, tu nemá byť. Je to uzavretá mestská časť, mala by tu byť jednoznačne 50tka," hovoria obyvatelia. 

Súvisiace články