Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôchodcovia sú zúfalí. Zaplatili stovky eur, kamenár odviedol fušerskú robotu
Zdielať na

Dôchodcovia sú zúfalí. Zaplatili stovky eur, kamenár odviedol fušerskú robotu

GBEĽANY / Manželia Ďurnekovci z obce Gbeľany (okr. Žilina) sú zúfalí. Dali si vyrobiť pomník a rám s platňami, ktoré ich vyšli na 2 300 eur. Lenže kamenár z Martina, ktorý sa ujal tejto práce, ich veľmi sklamal.

V dvojhrobe na miestnom cintoríne odpočívajú v pokoji starí rodičia dcéry manželov Ďurnekovcov. Na pomníku majú vyryté svoje mená aj jej mama s otcom. "Krycie dosky mali byť vyrobené z lešteného kameňa. Neviem z akého materiálu, lebo je to všetko zájdené," hovorí Daniela Šugárová. "Miesto grafiky tam bol len krížik a peniaze zobral aj za to," hovorí majiteľka hrobu Anna Ďurneková.

Hneď na prvý pohľad vidieť, že kamenár odviedol fušerskú robotu. Základy sú popraskané, krycie dosky na ráme uvoľnené. Vpredu je akýsi výstupok, ktorý sa pomaly rozpadáva. Tento problém pretrváva niekoľko rokov. Kamenár dôchodcom najskôr sľuboval, že opraví, čo pokazil. Svoje slovo nedodržal. "Viackrát som mu písal aj telefonoval, ale nič," dodáva majiteľ hrobu Ján Ďurnek.

Kamenára dôchodcovia už nevedia zastihnúť. Nedarilo sa to ani štábu televízie JOJ. Podľa právničky nemali veriť sľubom. V období záruky mali tlačiť na kamenára, aby závady napravil. "Ak tak neurobili a v súčasnosti je po uplynutí reklamačnej lehoty, žiaľ, ich nárok, je nevymožiteľný," uviedla právnička Andrea Vladárová.

Manželia Ďurnekovci sú presvedčení o tom, že nie sú sami, ktorí sú nespokojní s prácou, pod ktorú sa podpísal tento remeselník.

Súvisiace články