Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
VIDEO: Sklenený most im praská pod nohami, napriek tomu po ňom denne prejdú stovky turistov
Zdielať na

VIDEO: Sklenený most im praská pod nohami, napriek tomu po ňom denne prejdú stovky turistov

Archívna reportáž

PEKING / Ak je niečo, v čom sú Číňania neprekonateľní, tak je to stavba sklenených mostov či vyhliadok, ideálne v niekoľkotisícovej výške. Vo východnej časti pohoria Tchaj - chang vyrástla ďalšia z obdobných atrakcií, na ktorú majú odvahu len tí najodvážnejší.

Vyhliadku tvoria, ako inak, sklenené panely, pričom niektoré imitujú praskanie skla vždy, keď sa na ne niekto postaví. Dizajnér si ale dal záležať a okrem grafickej stránky sa vyhral aj so zvukovou stránkou. "Vždy, keď niekto šliapne na panel, počítač na krok zareaguje a v mieste došľapu spustí imitáciu praskania skla," dodal jeden z pracovníkov. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, presklený chodník je dlhý 266 metrov a nachádza sa v nadmorskej výške 1180 metrov. Tí odvážni, ktorí nemajú strach z výšok alebo z praskajúceho skla si za odmenu budú môcť užiť výhľadom do údolia a na neďaleké mesto Chan-tan.

Posledné časti vyhliadky sú zrejme tými najadrenalínovejšími. Sklenené dosky totiž nahrádzajú obrazovky, ktoré imitujú priestor pod sebou.

Neviditeľný most

Ďalšou zaujímavosťou v Číne je sklenený most, ktorý prirodzene splynie s okolím a vďaka tomu je neviditeľný. Tvorí ho minimalistická konštrukcia z nerezovej ocele a s podlahou z čiernych kameňov, ktoré pri navlhnutí odrážajú všetko okolo seba. Hlavnou myšlienkou tohto mosta je, aby nenarušoval okolitú krajinu. Podľa portálu Novinky.cz ale prechádzka po ňom bude obrovskou výzvou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy