Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodine pribudlo 5 nových šteniatok, ktoré niekto vyhodil
Zdielať na

Rodine pribudlo 5 nových šteniatok, ktoré niekto vyhodil

SLOVENSKO / Čo spravíte, keď nájdete vedľa kontajnera 5 kňučiacich šteniatok? Pán Jaroslav nezaváhal a vzal si ich domov, kde sa o ne poctivo stará.

"Šiel som na nákup a boli pohodené v takej bedničke. ľudia ich videli ale nikto si ich nechcel zobrať," opisuje Jaroslav Valchár nález piatich psích súrodencov, ktorých našiel blízko kontajnera. Uľútilo sa mu ich a tak sa domov vrátil namiesto nákupu s plnými rukami psíkov.Tým im pravdepodobne zachránil život. "Hrozilo riziko zamrznutia, respektívne najprv podchladenia, keďže sú veľmi malé a u mláďat tá termoregulácia ešte nie je úplne vyvinutá," vraví zverolekárka Soňa Orčíková. O psíky sa stará aj Anna Valchárová, ktorá opisuje ich stav takto: "No, na začiatku to bolo veľmi chabé. Nevedelo to ani piť, nič, ani chodiť to nevedelo, vôbec nič."

Šteniatkam už chutí jesť. Rodina, ktorá sa šteniatok ujala, robí všetko preto, aby im nič nechýbalo. Svoje miesto majú vyhradené v kútiku spálne. Vyžadujú starostlivosť vo dne i v noci. "Kvôli tomu, že ich mám v izbe, nemôžem sa vyspať, lebo každé tri hodiny to začne mrnčať, tak ich musím nakŕmiť, aby boli ticho, potom si pospím," dodáva Jaroslav. Valcharovci majú aj svoje vlastné šteňa. Blacky poctivo dohliada na mladšie zvieratká, ktoré pribudli v dome. Zatiaľ čo štyria psy sa na seba veľmi podobajú, jeden vyzerá tak, akoby ani nebol ich brat. Veterinárka vysvetľuje: "Počas hárania môže na fenku naskočiť  a teda ju oplodniť viacero psov a to je ten dôvod, prečo šteniatka vyzerajú odlišne." Rodina sa o maličké zvieratá vzorne stará. Ale nemôžu tu byť nastálo. Boli by radi, keby sa našli ľudia, ktorí by si šteniatka zobrali k sebe domov.

Súvisiace články