Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Auto v protismere na D2. Ľuďom išlo o život
Zdielať na

VIDEO: Auto v protismere na D2. Ľuďom išlo o život

KÚTY / Poriadne šokovaní na poludnie museli byť vodiči, ktorí išli po diaľnici D2 od Kútov v smere na Malacky. Oproti ním sa totiž rútila dodávka. Jej vodič prešiel v protismere minimálne 10 kilometrov.

Video sa v sobotu popoludní podarilo nakrútiť redaktorovi Novín Dáriusovi Haraksinovu. Na diaľnici D2 v smere na Kúty zrazu v protismere zbadal bielu dodávku, ktorá ale išla súbežne s ním. "Celý čas sme len tŕpli, aby nedošlo k tragédii, pretože ako je aj na videu vidieť, množstvo áut míňa túto dodávku vo veľkej rýchlosti," opisuje Haraksin.

Vodič sa stiahol na krajnicu, no nezastavil. Spomalil asi na 80 kilometrov za hodinu a pokračoval v jazde asi 10 kilometrov. Pred odpočívadlom Sekule opäť pridal asi na 110 a rútil sa k parkovisku. Odtiaľ ale v tej chvíli vzchádzal kamión, s ktorým sa iba tesne minul.

Ak sa niekedy ocitnete na diaľnici v protismere, ihneď zastavte na krajnici, vystúpte z auta, prejdite za zvodidlá a privolajte pomoc. Hazardovať so životom vlastným i ostatných účastníkov cestnej premávky sa nevypláca. Podobné omyly sa už niekoľkokrát skončili tragicky.

Súvisiace články