Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Požiar rodinného domu. Dvanásťčlenná rodina skončila bez strechy nad hlavou
Zdielať na
Trnava

Požiar rodinného domu. Dvanásťčlenná rodina skončila bez strechy nad hlavou

HODEJOV / Dvanásťčlenná rodina prišla iba deň pred Vianocami o strechu nad hlavou. Okrem domu im zhorel všetok nábytok, doklady i oblečenie. V čase, keď požiar v obci Hodejov (okres Rimavská Sobota) vypukol, bolo doma len 10 detí. Pred ohňom unikli cez okno.

Dom na konci dediny vyzeral ako horiaca fakľa. Oheň sa v priebehu niekoľkých minút rozšíril do všetkých miestností a aj na strechu. Niekoľkometrové plamene a dym bolo vidieť už z niekoľkých kilometrov.

Keď rodičia odišli z domu, 14-ročný školák sa rozhodol prikúriť v kachliach. "Spadol mu ale uhlík, ale on si ho nevšimol. Išiel dnu do kuchyne a postrehol požiar, až keď už šľahali plamene. On za to ale nemôže," opisuje situáciu obyvateľka domu Dorota.

Desať detí v dome

V dome boli v čase požiaru všetky deti, celkovo desať. Najmladšie malo len štyri roky. Pred ohňom sa im ale podarilo uniknúť.

Požiar ale zničil celý príbytok i všetko v ňom. Rodičia teraz netušia, kam so svojimi desiatimi deťmi pôjdu, čo im dajú jesť či do čoho ich odejú. O pomoc prosia dobrých ľudí.

Súvisiace články