Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trikrát ho obvinili z útoku na verejného činiteľa. Zaútočil opäť
Zdielať na

Trikrát ho obvinili z útoku na verejného činiteľa. Zaútočil opäť

TRENČÍN / Pred policajtmi nemá žiadny rešpekt a tvrdí, že sa s nimi rád bije. Dvadsaťdeväťročného muža z Bytče už trikrát obvinili z útoku na verejného činiteľa. Naposledy napadol policajtov z Nového Mesta nad Váhom. Ešte predtým sa stihol doslova zahryznúť do kuchára v reštaurácii.

Rastislav je síce vyštudovaný inžinier, no slušné správanie mu zrejme veľa nehovorí. Ako sa mal totiž sám vyjadriť, rád sa bije s policajtmi. A zjavne nielen s nimi. Používa pri tom všetky časti tela, vrátane zubov.

Všetko sa to začalo v reštaurácii v obci Horná Streda. Rastislav tu mal úplne bezdôvodne brutálnym spôsobom napadnúť kuchára. "Môj kuchár spratával terasu a v tom ho napadol, zvalil ho na zem, buchol o stĺp a päsťami ho mlátil do hlavy," opisuje vedúca reštaurácie Monika Jašíková.

"On sa najprv zahryzol a ja som mu chytil papuľu, nech ho odtiahnem a v tom on otočil ruku a prask mi ju do oka, prstom, ja som stihol kúsok zdvihnúť hlavu a sem ma zapichol, ak by som netrhol hlavou, tak mi to rovno do oka vrazí," opisuje napadnutý kuchár. 

Policajti po svojom príchode nasadili útočníkovi putá. Ani to ho ale nezastavilo pred ďalším besnením. "Rastislav začal klásť aktívny odpor a napádať zasahujúcich policajtov. Jedného kopol do oblasti rebier a druhého sa snažil udrieť hlavou," informuje hovorkyňa trenčianskej polície Elena Antalová. 

Policajtom sa napokon podarilo útočníka spacifikovať. Neostalo to však bez následkov. "Obaja policajti po útoku utrpeli zranenia, jeden s dobou liečenia 7 dní a druhy 28 dní," dodáva Antalová. 

Pre 29-ročného muža to bola už tretia bitka s policajtmi v ostatnom čase. Opätovne ho obvinili z útoku na verejného činiteľa a sudca ho poslal do väzby. "Za tento skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na tri až osem rokov," povedala hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy